OM JIF

Jif er Norges største rengjøringsmerke og har produkter som hjelper deg med en enkel og effektiv husvask. Jif har det du trenger til de fleste rengjøringsoppgavene i huset, alt fra engangsvåtmopper til gulvet, kjøkkenspray til kjøkkenbenken, og skurekrem til badekaret.

Jif støvmagnet

 

Jif lanserte sitt første produkt, Jif Skurekrem, i 1978. Siden da har sortimentet utviklet seg i takt med tiden og har i dag et produktutvalg som gjenspeiler alle typer rengjøring av hjemmet, både innen tradisjonelle og nye metoder.

Jif har ledet an utviklingen innen det som kalles Nye Metoder, særlig gjelder dette Jif Mopp System. Vi ønsker hele tiden å utvikle oss for å tilby de beste og mest effektive rengjøringsløsningene for norske forbrukere.

Orkla Home & Personal Care

Jif er en del av Orkla Home & Personal Care som er markedets ledende produsent og markedsfører av vaskemidler, rengjøringsmidler og produkter til personlig pleie. Vi tilbyr et bredt spekter av andre sterke merkevarer som Klar, Omo, Blenda, Milo, Zalo, Krystal, Lano, Solidox, Define, Sunsilk og Dr Greve.

Vaske kjøkken
Vaske kjøkken

Lokalt produsert

Vi kan med stolthet si at Jif tilbyr kortreiste produkter. På Skøyen i Oslo sitter våre kjemikere som lager formuleringer og tester produkter, før de aller fleste produktene produseres på våre fabrikker på Ski, eller på Flisa.

Nesten alt av flytende rengjøring blir produsert på Ski, mens engangsvåtmoppene blir produsert på Flisa. Ved å velge Jif, velger du produkter som er produsert i Norge, med lokal arbeidskraft og med mer effektiv transport.

Miljø

For oss er det viktig at alle deler av vår produksjon påvirker miljøet så lite som mulig. Derfor jobber vi stadig for å forbedre våre produkter. Det gjelder både innhold og emballasje, slik at du kan ta grønnere valg uten å gå på kompromiss med kvalitet.

Vi har blant annet tatt bekymringen for innånding av spraytåke på alvor, og relansert Jif Universal, Jif Kjøkken og Jif Baderom med mildere innhold. Produktene beholder den gode effekten, men alle de unødvendige ingrediensene er fjernet.

For å redusere spraytåken fra rengjøringsspayene har Jif sprayer fått skumdyser som reduserer mengden spraytåke. Faktisk reduseres hele 93 prosent av det som kalles den respirable størrelsesfraksjonen (det man kan puste ned i lungene), sammenlignet med en vanlig spraydyse.

I tillegg har Jif Allrent blitt oppkonsentrert. Det betyr flere vask i mindre flaske, mindre plast og mindre transport av vann. Faktisk er det omtrent 11 000 liter væskebesparelse.

Vårt nyeste produkt Jif Easy Wipe, som finnes i tre varianter, er 100 prosent komposterbare. Det vil si at de skal kastes i matavfall, for de brytes faktisk like raskt ned som et bananskall.

Vaske gulv
Vaske gulv

Resirkulering

Vi vil oppfordre alle til å kaste emballasje riktig. Kaster du den i restavfall, blir den brent opp og kan ikke bli resirkulert til nye produkter. Selv om brenning genererer elektrisitet er det mye bedre for miljøet at gammel emballasje gir liv til nye produkter. Og jo mer materiale som havner i sirkulasjon, desto lettere blir det for oss å bruke gjenvunnet plast.