Vaskeguide for feriefolket: Slik rengjør du hytta

Livet skal være enkelt å nyte når du har ferie. På hytta er det lurt med effektive hjelpemidler som både sparer tid og gjør ordentlig rent.

Vaske hytta for ekstra hygge. Bilde.

Om sommeren foregår mye av livet utendørs, med late dager i hengekøya eller på stranden og middag i kveldssolen på terrassen. Likevel trengs det jevnlig oppfriskning innendørs. Både bad, kjøkken og gulvflatene bærer fort preg av at det er folk på hytta. Pakk ned de nødvendige produktene når du reiser, så slipper du å bruke tid på å handle inn rengjøringsmidler når du er i feriemodus.

Rengjøring av hyttegulvet

Mye trafikk inn og ut av ferieboligen gjør at det lett dras med sand, gresstrå og annet inn på hyttegulvet. Ha et moppestativ med tørrmoppen Jif Støvmagnet stående klart slik at det er enkelt å sveipe over gulvet og samle sammen smusset. Jif Støvmagnet suger effektiv til seg alt fra sandkorn til hårstrå. Når gulvet er rent tas tørrmoppen enkelt av og kastes i avfallsbøtten.

En gang i uken, eller oftere ved behov, kan gulvene vaskes over med Jif Engangsmopp, som er ferdig fuktet med såpevann og praktisk pakket i en boks som enkelt får plass til også på selv de minste hyttene.

Friskt og rent hyttekjøkken

Rester etter grillmarinade, og salatblader på avveier: Hyttekjøkkenet bærer gjerne preg av at det i ferien er tid til å kose seg med matlagingen. Ofte er lysten til å rydde opp etter måltidet betydelig mindre, og da er det smart å ha noen enkle knep for å få kjøkkenet presentabelt igjen.

Med Jif Easy Clean Bad og Kjøkken slipper du å finne frem bøtte og klut. Ta en av de ferdig fuktede klutene ut av forpakningen, tørk over kjøkkenbenk og andre flater som trenger rengjøring, og kast den brukte kluten i søppelen. Jif Easy Clean lukter behagelig av sitron, slik at kjøkkenet lukter friskt og rent etterpå.

Hold hyttebadet rent

Selv om du nyter late dager, trenger baderommet litt omtanke. Ha en pakke med Jif Easy Clean Bad og Kjøkken liggende klar til «action» på badet, slik at det er enkelt å gå over vask, dusj og toalettsete. Engangsklutene er innsatt med rengjøringsmiddel som er effektive mot flekker.

På blanke flater og speile brukes Jif Universal Engangskluter som fjerner smuss, belegg og fingermerker. Bruk toalettbørste og Jif WC Power Gel i selve toalettskålen. Det fjerner kalkbelegg, gir et hygienisk rent toalett og lar en frisk duft spre seg på hyttebadet.