Effektiv vårrengjøring

Selv om ordet ”vårrengjøring” fort kan gi tanker om omfattende og tidkrevende arbeid, trenger du ikke bekymre deg for det. Moderne rengjøringsmetoder og vaskemidler gjør at selv en grundig vask ikke trenger ta så mye av tiden du helst vil nyte ute i vårsolen.

Vårrengjøring for alle. Bilde.

Begynn gjerne med å slippe inn frisk luft i hjemmet ditt. Åpne noen vinduer i hver sin del av boligen for effektiv gjennomlufting i 5 til 10 minutter. Fjern alle løse tepper fra gulvene og heng dem ut over verandakanten. Ta også ut puter, pledd og andre tekstiler som har godt av å få seg en luftetur.

Tørk støv

Så er det frem med Jif Støvmagnet. Begynn å tørke øverst slik at støvet som du eventuelt ikke får med deg i engangskluten, faller nedover mot gulvet slik at du får det med deg når du tørker over der til slutt. Jif Støvmagnet kan brukes på alle flater, også elektronikk.

Brett engangskluten sammen når du skal ha den i hånden, eller fest den til moppen når du skal tørke støv på gulvflater. Bytt til ny når du merker at støvet ikke fester seg så godt lenger. Tørk godt over hyller, bilderammer og lamper – dette er tross alt vårrengjøring! Avslutt støvtørkingsdelen med å sveipe over gulvet. Har du tepper som ikke kan flyttes på, støvsuger du dem godt og vasker over eventuelle flekker med en fuktig mikrofiberklut.

Fjern flekker

Er du som folk flest, er det ikke bare støv som har samlet seg i løpet av vinteren. Småflekker her og der fjerner du med Jif Easy Wipe engangskluter. Gulvet vasker du med Jif Mopp pluss såpevann. Prøv Jif Allrent i variantene Frisk Duft eller Sitron – begge er pH-nøytrale og gir en forfriskende lukt av nyvasket hus eller leilighet.

Vårrengjøring

Vårrengjøring av kjøkken og bad

Disse rommene er viktig å holde ordentlig rene siden det her fort kan utvikle seg bakterier. Begynn med å støvtørke før du vasker grundig over.

På kjøkkenet bør kjøleskap og komfyr vaskes ordentlig ut med henholdsvis Jif Kjøkken og Jif Ovn & Grill. Spray på og tørk av med en tørr mikrofiberklut eller kjøkkenpapir. Husk også toppen av skap – der kan det samle seg mye smuss som fjernes med spray og klut. Vask også inne i skap og skuffer dersom du har tid. Spesielt er det viktig der du oppbevarer matvarer.

På badet er det viktig å få det hygienisk rent. Servant, toalett og dusj og/eller badekar bør vaskes grundig med Jif Baderom og en svamp eller mikrofiberklut. Fjern kalk og såperester på overflatene med Jif Baderomsskrubb, og skyll av. I selve toalettskålen bruker du Jif WC Power Gel. Og helt til slutt tørker du over speilet med Jif Universal som motvirker flekker og dermed holder speilet pent lengre.