Du har monstre under sengen

Du prøver kanskje å trøste deg med at monstre ikke finnes på ekte, men sannheten er at de gjør det - og de er her hele året.

februar 26, 2018

Foreldre har til alle tider slitt med å overbevise barn om at det ikke finnes monstre under sengen deres. Det foreldrene kanskje ikke er klar over, er at det er barna som har rett. Du tror kanskje at du er alene på soverommet, men det er du absolutt ikke. Husene våre er nemlig hjemsøkt av millioner av små monstre.

Det kan finnes så mange som 10 millioner midd i en seng, og den vanligste sorten er husstøvmidd. Ikke bare er disse edderkoppaktige monstrene ekle i seg selv, men hver av dem gjør fra seg om lag 20 ganger i døgnet. I en alvorlig middinfisert pute kan midd og avføringen deres utgjøre hele ti prosent av putens vekt. Dette er ikke bare vemmelig å tenke på, men stoffer i middavføring kan også gi allergiplager.

Ta godteriet fra monstrene

Når det kan være 10 millioner av dem bare i sengen din, sier det seg selv at en runde med fluesmekken ikke holder. Men ikke sett fyr på putevaret av den grunn. Er det en ting vi skal ta lærdom av Halloween, så er det at små monstre forsvinner så snart godteriene er borte. Så hvordan tar man godteriet fra midden? Svaret er å tørke støv.

Midden lever av støv, og den kan formere seg veldig raskt så lenge den har nok støv å spise. I Norge er det mest midd fra november til februar, som også er den perioden vi er mest innendørs.

Dette er ikke tilfeldig. Det meste av støvet i hjemmet ditt er døde hudceller som faller av kroppen din når du er hjemme. Det er dessverre umulig å stoppe hudceller fra å dø, men støvet er det lett å bli kvitt. Alt du trenger er Jif Støvmopp og Jif Moppsystem.

Slik bekjemper du midd

Tørk først over hyller, karmer og møbler med Jif Støvmopp. Vær spesielt nøye rundt sengen, og løft gjerne på madrassen for å tørke under sengen og rundt rammen. Når du flytter på madrass og putevar, vil du virvle opp en del støv. Mens dette støvet legger seg igjen, rydder du gulvet og setter en Jif Støvmagnet på moppen din. Begynn innerst i rommet og vask deg utover med store s-bevegelser. Gjenta dette så snart nytt støv begynner å legge seg.

Alle rom i huset vil rammes av støv og midd, og du kan aldri bli helt kvitt dem, men ved å hindre støvet fra å bygge seg opp, holder du også middbestanden nede. Legg inn litt ekstra arbeid på soverommet. Her samler støvet seg rasket, og det å sove i sterkt middinfiserte miljøer kan gi allergiplager og redusert søvnkvalitet.