3 gode tips til vindusvasken

Det er mye som må vaskes når våren endelig melder sin ankomst, og ofte glemmer vi vinduene. Dette er en liten påminnelse – med tips til effektiv vask av vinduer.

Vindusvask for rene vinduer. Bilde.

Å vaske vinduer er verken vanskelig eller tidkrevende – selv om mange ofte tenker det. Vi har allerede gjort forberedelsene for deg ved å samle alt du trenger i et komplett sett: Jif Vindu System. For skinnende rene vinduer med stripefritt resultat, anbefaler vi at du også bruker Jif Vindu Vask.

1. Forberedelser til vindusvask

Rydd vinduskarmen fri for gjenstander, og legg gjerne et gammelt kjøkkenhåndkle i karmen for å samle opp vann som renner fra vinduet. Fyll bøtta med vann opp til anbefalt vannmengde, som er ca. 3,5 liter. Dette punktet er angitt med en strek i bøtta. Bland så én kork av Jif Vindu Vask i vannet.

Husk: Ikke vask vinduene i direkte sollys. Da kan du risikere at det tørker for fort, slik at det oppstår skjolder på glasset.

2. Forvask

Først ut er forvaskeren. Dypp forvask-kluten ned i bøtta slik at den blir gjennomfuktet med vann. Dersom du vasker vinduer innendørs kan det være lurt å presse ut noe av vannet med hånden. Dette er for å unngå vannsøl på gulv og vinduskarmer.

Vask ytterkantene av vinduet først, og jobb deg innover mot midten av vindusflaten. Vi anbefaler at du vasker med store sirkelbevegelser, og gni ekstra godt der det er flekker.

3. Vindusnal

Bruk mikrofiberkluten til å lage en tørr stripe øverst og langs siden, før du drar du nalen i en horisontal retning bortover vinduet. Hold nalen med et lett trykk mot vindusflaten slik at den glir lettere, og du bruker mindre krefter.

Begynn øverst og jobb deg nedover vinduet. Du kan la stripene overlappe hverandre med et par centimeter. For å oppnå et godt resultat er det viktig at du tørker over nalen med mikrofiberkluten mellom hver stripe.

Når du har brukt nalen på hele vindusflaten, avslutter du med å tørke kantene på vinduet med mikrofiberkluten.

Høye vinduer?

Har du høye vinduer, kan det være demotiverende å måtte finne frem en gardintrapp for å vaske vinduer. Heldigvis er Jif Vindu System utformet slik at du kan bruke den med Jif moppestang.

Riktig behandling av utstyret etter bruk

Nå som vinduene dine er skinnende rene er det på tide å behandle utstyret riktig før du legger det vekk fram til neste vindusvask:

  • Mikrofiberpelsen og mikrofiberkluten må vaskes i vaskemaskin etter bruk. Disse kan vaskes sammen på 60 grader. For best resultat anbefaler vi flytende OMO eller flytende Blenda. Ikke bruk skyllemiddel på disse. Første gang du vasker disse så bør du ikke vaske dem med annet tøy – for å unngå avfarging.
  • Heng kluten og pelsen til tørk før du legger dem tilbake i bøtta.